Blogg

Späckat schema – IMH-konferenser på gång

Ännu en höst fylld med chanser till kunskapspåfyllning och nätverkande. Men redan i juli finns möjlighet att träffa och lyssna till kollegor inom fältet. International Attachment Conference (IAC), årliga konferens hålls den 18 – 20 juli i Vancouver, Canada.

Först ut i september är sedan NFSU:s konferens, denna gång i Trondheim. Temat är “Samspelsbehandling” och en av huvudtalarna blir Mary Dozier. Sätt av datumen för konferens och prekonferens redan nu, 11-14 september, och titta på nfsu.org för mer information längre fram.

MBHV-konferens blir det också under september, 25-27/9 i Luleå.

I oktober anordnar Socialstyrelsen i samarbete med NKA och Linnéuniversitetet i Kalmar samt Folkhälsomyndigheten den tredje konferensen på temat Värna våra yngsta. I år är temat ACE:s, eller Adverse Childhood Experiences – viktigt tema. Konferensen arrangeras centralt i Stockholm, 8-9 oktober.

Nordic Marcé har också valt att förlägga sin årliga konferens till Stockholm, Ersta, den 24-25 oktober 2019. Läs mer på Nordic Marcés facebooksida.

Föreningen NFBO mot barnmisshandel och omsorgssvikt, har lagt sin 11:e konferens i Helsingfors den 24-27 maj 2020.

Slutligen är WAIMH:s nästa konferens i Brisbane, Australien, från 7-11 juni 2020.

GLÖM INTE GÅ IN OCH STÖTTA JUST DIN FÖRENING GENOM ATT BLI MEDLEM! Det mesta av föreningsarbetet sker på frivillig basis och oavlönat, men vissa kostnader är nödvändiga (såsom resor för möten, websidor osv) och dessa täcks av medlemsavgiften. Eller engagera dig som medlem i styrelsen, eller med egna evenemang.

Vi ses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *