Blogg, forskning, utbildning

För tidigt född

Nu startar ett nytt forskningsprojekt som är ett samarbete mellan Karolinska sjukhuset, Karolinska Instiutet och Stockholms universitet. Det gäller en samspelsstödjande sk. “early intervention” i hemmiljön för extremt tidigt födda barn och deras familjer. Psykolog Erika Baraldi är doktorand i projektet, hemmahörande vid Specialpedagogiska Institutionen. (Se video längst ned på sidan). En av forskargruppsledarna är Ulrika Ådén – här kan du se ett föredrag med Ulrika inspelat den 15 mars 2017 på Aula Magna, Stockholms universitet. Arrangör var Specialpedagogiska institutionen på Stockholms universitet/Mara Westling Allodi. Professor Ulrika Ådén forskar på prematura barn/neonatologi.

http://urskola.se/Produkter/200950-UR-Samtiden-Specialpedagogikens-dag-2017-Fran-kuvos-till-skola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *